.

Op de coachingskalender van 20 mei stond: Je kunt jezelf alleen belachelijk maken als jezelf te serieus neemt.

Gerard is een ICT’er in hart en nieren. Hij weet alles over de ontwikkelingen van geautomatiseerde systemen. Hij volgt vakinhoudelijke trainingen. Dan komt zijn bedrijf in problemen en krijgt ontslag. Hij wordt ZZP’er. Hij heeft ervaring en zal omkomen in de opdrachten.

De praktijk is anders. Hij schrijft al zijn relaties aan en krijgt veel uitnodigingen maar geen opdrachten. Totdat één van zijn relaties hem onderbreekt tijdens een acquisitiegesprek omdat hij een ontzettend lang monoloog houdt over een geweldig programma. Gerard, we kennen elkaar al jaren. Ik weet wat je allemaal kunt en gedaan hebt. Dan hoef je me niet te vertellen. Maar je hebt niet één keer gevraagd hoe het met mij en de organisatie gaat en wat we nodig hebben.

Gerard loopt kwaad weg. Wat denkt zij wel. Hij wil haar alleen maar helpen en uitleggen wat ze nodig heeft, en dat zegt zij dat hij niet aan haar denkt? Toch blijft wat ze gezegd heeft bij hem hangen. Hij belt haar voor een volgende afspraak, en zij legt hem uit dat een opdracht krijgen te maken heeft met gunnen.

Want onthoud: hoe warmer de relatie, des te gemakkelijker je een opdracht krijgt.

Click edit button to change this text.