Train-de-trainer, hoe maak je een winnend verkoopteam?

De tijd ligt echt ver achter ons dat verkoopleiders achter hun bureau de verkopers kunnen aansturen. Wij hebben het vak zien veranderen en verkoopleiders werden echte coaches met verstand van verkopen, marktbewerking en de daarbijhorende strategieën. De moderne coach werkt met ontwikkelingsmodellen en stuurt op kwaliteit, creativiteit en activiteit. Hij rapporteert over de dagelijkse voortgang en werkt met een dashboard en met kpi’s. Het realiseren van targets is daar een logisch gevolg van evenals het afvallen van verkopers die dit niet aankunnen of hier niet geschikt voor zijn.

De inhoud

Deze 4-daagse training gaat over het strategisch sterker en beter maken van het verkoopteam, het realiseren van de gestelde targets. Ook wordt ruim aandacht besteed aan het individueel begeleiden van verkopers en het hanteren van de juiste managementstijlen.

Voor wie?

Deze training is uitermate geschikt voor bestaande- en aankomende verkoopleiders of managers, hoofden van commerciele afdelingen of voor bijvoorbeeld de supervisor van de afdeling telesales of marketing. Juist voor verkoopleiders met ervaring is deze training geschikt om heerlijk te kunnen spiegelen en nieuwe indrukken en motivatie op te doen.

Wat gaat er geleerd worden:

  • Inzage en beheersing van de stappen van het verkoopgesprek zoals vastgelegd in de training verkoopgesprek.
  • Training managementstijlen en het belang van het hanteren van de juiste stijl.
  • Persoonlijke ontwikkelingsplannen, hoe maak je verkopers beter door coaching en begeleiding.
  • Ontwikkelen sellogram naar en van het eigen bedrijf. De behoeftes leren koppelen aan product en/of dienst en vertalen naar de voordelen voor de klant.
  • Het eigen verkoopteam indelen in fases en doelen formuleren, m.a.w wat wil je met het team bereiken.

De training is klassikaal, inhouse en heeft minimaal 3 deelnemers. Er wordt gebruik gemaakt van door ons ontwikkeld materiaal en van individuele en groepsopdrachten. Ook rollenspellen komen aan de orde tijdens deze training.

De planning van de training is vanwege de opbouw het liefst aaneensluitend echter 2 om 2 is met een interval van 1 week ook mogelijk.

Wat zijn de kosten?

Train-de-Trainer: € 239,- per persoon per dag.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op.