Marketingcommunicatie

Marketing en communicatie zijn twee begrippen die veel voorkomen in het bedrijfsleven. Marketing is alles wat te maken heeft met het aanbieden en verkopen van producten en diensten. Communicatie is het overdragen van informatie aan derden. Dit kan verbale-, non-verbale-, schriftelijke- of online communicatie inhouden.

Marketingcommunicatie houdt alles in wat te maken heeft met het communiceren met klanten. Dit kan door een gesprek te voeren met een klant, een e-mail te schrijven, telefonisch contact te hebben, een nieuwsbrief uit te brengen of door te communiceren met de website. Om je diensten of producten op een goede manier aan te bieden, moet je weten wat je uit wilt dragen.

Zorg dat je weet wat je wilt bereiken, wat je doel is. Marketingcommunicatie gaat om het duidelijk maken wat je doel is. Vertel klanten wat je weet en wat je te bieden hebt. Second Sales Opinion biedt u ondersteuning op een breed vlak van communicatie.

Websites: Websites met CMS – Actie Websites – Webwinkels – Mobiele websites

Uw website is het hart van uw (digitale) communicatie en (online) marketing. Uw website vormt een essentieel onderdeel binnen uw communicatiestrategie. De website dient naadloos aan te sluiten bij uw off-line huisstijl en communicatie. Uw doelgroep bezoekt uw website met een bepaalde zoekvraag en interesse en kan in een seconde beslissen of hij verder gaat of niet. Het is dus van belang dat een bezoeker snel en gemakkelijk een antwoord kan vinden op zijn vraag en de website zoveel mogelijk aan het verwachtingspatroon van de bezoeker voldoet.

E-mail marketing: Full Service campagnes – Zelf mailings versturen

Benader uw doelgroep per e-mail, verhoog uw verkoopcyclus en versterk de relatie met uw klanten. U bepaalt wie uw e-mail ontvangt en u kunt de boodschap op deze ontvanger afstemmen. Met e-mail marketing benadert u uw doelgroep echt persoonlijk. Het grote voordeel van e-mailmarketing is de meetbaarheid. U kunt vaststellen wie de e-mail heeft ontvangen, hoe vaak deze is geopend en hoe vaak er doorgeklikt wordt naar uw website. Daarmee kunt u nauwkeurig vaststellen of een campagne effectief is of niet. Daarnaast zijn de resultaten uitermate geschikt voor het succesvol aanpassen van de volgende e-mailcampagne.

Zoekmachine marketing: Zoekmachine adverteren – Gratis SEO Quickscan

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO), zorgt ervoor dat uw website op basis van vooraf bepaalde zoektermen in de top 10 te vinden is in zoekmachines als Google, Bing en Yahoo!. Dat is tegenwoordig essentieel. Om dit te bereiken, kunt u gebruik maken van specialisten van Second Sales Opinion. Zeker als de concurrentie hoog is in uw branche. Door uw website op zorgvuldige wijze te optimaliseren met de zoektermen waarop uw doelgroep zoekt, bezorgen wij uw website een toppositie in de zoekmachineresultaten.

Social Media: Facebook en LinkedIn pagina’s

Een Facebook of LinkedIn bedrijfspagina mag niet ontbreken in de online communicatie van bedrijven. Voor sommige bedrijven zijn deze bedrijfspagina’s inmiddels belangrijker dan websites. Elke dag wordt Facebook en LinkedIn door meer dan een miljoen Nederlanders bezocht.

Wij hebben professionals tot onze beschikking om voor u, in eigen huisstijl, een Facebook- en/of LinkedIn pagina te laten ontwikkelen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op.