“ Wat jij nu noemt, dat kan je concurrent vast ook. Waarom zou ik voor jou kiezen? “

Daar zit je dan met je vakkennis en je jarenlange ervaring. De toon van Ed en René van Second Sales Opinion is vriendelijk, eerlijk maar vooral rechtstreeks. We schrijven 30 januari 2016 en ik ben aangeschoven voor de training ‘De weg naar nieuwe klanten’, gewonnen op de startersmarkt in Lelystad. Ik ben benieuwd wat het mij en de andere kandidaten gaat brengen.

Na een kennismakingsronde krijgen we les over verkooptechnieken en het schrijven van een goede offerte. Een heerlijk verzorgde lunch zorgt voor een ontspannen sfeer waar we met elkaar doorpraten over wat we doen en waar onze kracht maar ook de zorgen liggen. Het is goed om van elkaar te horen en te leren. 

De middag staat in het teken van de propositie. Wat kenmerkt nu jouw kwaliteit. Wat is de meerwaarde en waarom zou de klant juist voor jou kiezen. Ik zal eerlijk zijn, mijn verhaal was zo breed en veelzijdig dat de beide heren drie kwartier nodig hadden om de kern te pakken. Maar het is ze gelukt! Zo goed gelukt dat ik popelde om mijn website (net een maand in de lucht) deels te herschrijven. De cursusdag, met de nazorg en coaching die beschikbaar gesteld is om de training te completeren, maakt dat alle kandidaten inclusief mijzelf voldaan huiswaarts keerden. 

Beste René en Ed, jullie hebben me een spiegel voorgehouden en ik ben er blij mee. Veel succes ook met jullie businessplannen en ik ga ervan uit dat we elkaar terugzien! Aldus Nienke van ’t Wout één van onze deelnemers van de training van 30 januari j.l.